Energi, Tillit & Resultat

Sagt om interimschefer

En interimschef är en erfaren ledare och expert inom sitt kompetensområde som sälj, affärsutveckling och ledarskap. Typiska uppdrag är situationer där företaget känner osäkerhet i att anställa eller då man vill tillföra en högre kompetens för att förändra och utveckla organisationen. Det vanligaste är att ett företag hyr in en interimschef för att genomföra en förändring, öka drivkraften inom avdelningen eller att befintlig säljchef behöver avlastning.

Interimschefen stöttar medarbetarna i en förändring eller till exempel i väntan på en ny chef.

Ibland kan det handla om ett företag som växer, en startup eller en nedläggning, här bidrar konsulten med hjälp vid svåra samtal då företag ibland tvingas att säga upp medarbetare eller det kan lika gärna handla om att två organisationer ska slås ihop. Ibland finns behovet av en interimschef under tiden man söker efter en permanent chef och det kan även vara aktuellt då någon lämnar sin post med kort varsel vid föräldraledighet eller sjukskrivning.

Både små och stora företag hyr in interimschefer. På många mindre företag kan det saknas en försäljningschef och VD:n kanske sitter på flera stolar och behöver avlastning. Det kan vara svårt att motivera kostnaden för en heltidsanställd chef inom ett visst områden och i ett sådant läge kan en interimschef vara ett bra och kostnadseffektivt alternativ i exempelvis två till tre dagar per vecka under 6-12 månader. 


Referenser:

  •  Soleil IT - Sälj & Marknadschef
  •  MoveTech - COO
  •  BAE Systems / Bofors - Contract Manager
  •  ATEA - Försäljningschef
  •  Tunstall Nordic- Försäljningschef
  •  CAB Group - Affärsutvecklare
  •  Löfbergs Lila - Regional manager

 

Vill du veta mer? 

Eller är du bara lite nyfiken på vem jag är kontakta mig då på 076-723 34 67 alt johanna@yourpower.se
eller lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar jag dig snarast.

Övrig info:
Uppdrag efter överenskommelse.

Adress:
Your Power Management & Consulting AB
Björkmansgatan 30
702 86 Örebro
org nr: 559228-1991
Innehar F-skattsedel

Your Power Management & Consulting AB

Johanna Söderek 076-7233467
johanna@yourpower.se